Go Bike

Tero

Η εταιρεία Tero συμμετέχει στο έργο ως συντονιστής φορέας. Επιβλέπει και συντονίζει όλες τις δράσεις του έργου και είναι υπεύθυνη για την ποιότητα των παραδοτέων. Επιπλέον, μέσω της εμπειρίας της σε ανάπτυξη εφαρμογών πληροφόρησης, θα καθορίσει τις λειτουργικές επαφές και θα αναπτύξει την αρχιτεκτονική του συστήματος της διαδικτυακής πλατφόρμας και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, θα αναπτύξει τα απαραίτητα εργαλεία, τις βάσεις δεδομένων, τις διεπαφές των χρηστών για την εξασφάλιση εύκολης και φιλικής χρήσης και θα ενσωματώσει την εφαρμογή σε Apple iOS και Android Google Play.

ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ),ιδρύθηκε το 2000, είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους TOP-20 ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Το ΕΚΕΤΑ με την πολυετή εμπειρία του έχει να καταδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα σε πολλούς τομείς όπως Ενέργεια, Περιβάλλον, Νέα Λειτουργικά Υλικά, Βιομηχανικές Διεργασίες, Πληροφορική, Τηλεματική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Αγροβιοτεχνολογία, Επιστήμες Υγείας, Μηχανοτρονική, Αγροτεχνολογία καθώς επίσης και σε διάφορες διαθεματικές επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που προκύπτουν από τα παραπάνω. Στη συγκεκριμένη πρόταση συμμετέχει με το Ινστιτούτο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας (ΙΜΕΤ). Ο βασικός στόχος του ΙΜΕΤ είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα. Πρόσφατα το Ινστιτούτο ξεκίνησε την ερευνητική του πορεία και στον χώρο του τουρισμού με αντικείμενο τα θέματα που αφορούν την ανάλυση της συνδυασμένης αλυσίδας υπηρεσιών Μεταφορών και Τουρισμού, την ανάπτυξη ευφυών αλγορίθμων και προσωποποιημένων υπηρεσιών για την υποστήριξή της αλλά και σχετικών καινοτόμων επιχειρησιακών και επιχειρηματικών σχεδίων. Το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ συμμετέχει στο έργο ως τεχνικός εταίρος και δρα ως ενδιάμεσος φορέας μεταφοράς τεχνογνωσίας από την ευρωπαϊκή εμπειρία (συμμετοχή σε έργα βιώσιμου τουρισμού και κινητικότητας, υπηρεσίες δρομολόγησης και πληροφόρησης). Το έργο «Ανάπτυξη και λειτουργία τεχνολογικών εφαρμογών προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού στην ΠΚΜ – GoBike». υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους σύγχρονους στόχους του EKETA/ΙΜΕΤ και την επιδίωξή του στην μεταφορά από την έρευνα και την ακαδημαϊκή γνώση στην υλοποίηση και πραγματική πολιτική ανάπτυξης και συνοχής.

ΑΠΘ/ΔΑΤΑ

Το ΤΕΦΑΑ ιδρύθηκε το 1982. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και διεθνείς φορείς (ΓΓΑ, Υπουργεία, ΕΣΠΑ, Erasmus, Ιnterreg κλπ.). Προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε αντικείμενα που σχετίζονται με την αθλητική επιστήμη, την άσκηση, τον αθλητικό τουρισμό και τη διοίκηση αθλητισμού. Στην τελευταία αξιολόγηση συμπεριλήφθηκε στα 100 καλύτερα τμήματα παγκοσμίως για το ερευνητικό του έργο, βάση της λίστας Shanghai. To Εργαστήριο «Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής» ιδρύθηκε το 2016 με αντικείμενο την παραγωγή υψηλής ποιότητας ερευνητικού έργου, τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο του Αθλητικού Τουρισμού, και του Μάρκετινγκ Αθλητισμού και Υπηρεσιών Αναψυχής. Στα χρόνια αυτά συντονίζει 2 προγράμματα Erasmus+ και συμμετέχει ως εταίρος σε άλλα 4. Η ερευνητική του δραστηριότητα αντανακλάται σε πάνω από 15.000 διεθνείς αναφορές στο δημοσιευμένο έργο των μελών του. Είναι το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στη Διοίκηση του Αθλητικού Τουρισμού, με δράσεις τόσο συμβουλευτικές όσο και εκπαιδευτικές. Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ένας τομέας ο οποίος μελετάται τα τελευταία χρόνια και προωθείται από τα μέλη και τους συνεργάτες του εργαστηρίου με συνεργατικές δράσεις, σε επίπεδο εκπαίδευσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

#A.U.T.H/sportourmanlab #HIT/CERTH #Tero

el